Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η τρίτη εκπαιδευτική επίσκεψη του σχολείου για τη σχολική χρονιά 2023-24, σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:

1. Οι μαθητές και μαθήτριες της  Α΄ τάξης επισκέφτηκαν το Μουσείο Ακροπόλεως,  για να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «τα μνημεία της Ακρόπολης» και να ξεναγηθούν στις αίθουσες του μουσείου.  Οι μαθητές και μαθήτριες με την καθοδήγηση των αρχαιολόγων και των καθηγητών τους γνώρισαν τα μνημεία της Ακρόπολης, τα γλυπτά που τα κοσμούσαν, τις τεχνικές κατασκευής τους καθώς και τις μεθόδους συντήρησής τους. Η επίσκεψη αποτέλεσε την αφορμή μιας συζήτησης για τη σημασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και για μια σειρά δραστηριοτήτων που θα συνεχιστούν στην τάξη στο μάθημα της Αρχαίας Ιστορίας. Τους μαθητές και μαθήτριες συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Γ. Ανδρίτσος, Ε. Γκίκα, Α. Μουντάκη, Β. Σταυρόπουλος και Α. Τζιάβα.

2. Οι μαθητές της Β΄ τάξης του σχολείου μας, επισκέφθηκαν τον κινηματογράφο «Ατλαντίς» και παρακολούθησαν την ταινία «Τα όριά μας». Η ταινία αναφέρεται στον αθλητή Paralympian/iroman Γιάννη Χατζήμπεη, ο οποίος πηγαίνει τα παιδιά του να τρέξουν σε έναν από τους πρώτους τους αγώνες παιδικού Τριάθλου και θυμάται τον πιο δύσκολο αγώνα που έχει κάνει ποτέ: έναν IRONMAN∙ μια από τις πιο εξαντλητικές δοκιμασίες που μπορεί να αντέξει κανείς σε μία μέρα. Οι σκηνές της ταινίας φανερώνουν το παιχνίδι της πειθαρχίας που παίζουμε με τον εαυτό μας και τα παιδιά μας, τις προσδοκίες μας, τη θέλησή μας ν’ ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των άλλων αλλά και την ανάγκη μας ν’ απαλλαγούμε από αυτές. Ακολούθησε συζήτηση του αθλητή Γιάννη Χατζήμπεη με τους μαθητές του σχολείου μας. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των μαθητών για τα άτομα με αναπηρία (3 Δεκεμβρίου έχει θεσπιστεί από τον ΟΗΕ ως παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία). Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Αναστασόπουλος Ιωάννης, Νταλαχάνη Καλλιρόη, Μποντού Σοφία, Χαβιαρά Ελεάννα.

3. Τα τμήματα Γ1 και Γ2 συμμετείχαν σε εκπαιδευτική ξενάγηση/περιήγηση στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης «Μαθαίνω για το Αρχαίο θέατρο και τη Δημοκρατία» του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινών Μνημείων. Η περιήγηση ξεκίνησε από το μνημείο του Λυσικράτους και κατέληξε στην Πνύκα με ενδιάμεσους σταθμούς, το Αρχαίο Θέατρο του Διονύσου, το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, τον Άγιο Δημήτριο Λουμπαρδιάρη και τις φυλακές του Σωκράτους. Η ξενάγηση εστίαζε στο μεγαλείο του Αρχαίου Ελληνικού θεάτρου και στη γέννηση της Αθηναϊκής Δημοκρατίας. Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί: Μ. Βερδιάκη, Α. Κατσούλα, Σ. Ξυπολιά, Θ Τριαντοπούλου.

4. Τα τμήματα Γ3, Γ4 επισκέφθηκαν το Μουσείο Ηρακλειδών στο Θησείο, όπου α) ξεναγήθηκαν στην έκθεση Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας “Eureka” β) παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Τέχνη, Μαθηματικά, Επιστήμη και Τεχνολογία στην Αρχαία Ελλάδα”. Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Παπανικολάου Απόστολος, Στεφανίδη Χρύσα και Ντούλια Αικατερίνη.

1
2
3
TR1
TR2
HER
mp1
previous arrow
next arrow